Het Nederlands Jeugd Strijkorkest is hét strijkorkest voor talentvolle strijkers tussen de 12 en 21 jaar. Onder de leden bevinden zich vergevorderde leerlingen van jong-talentklassen of vooropleidingen van de conservatoria, alsmede leerlingen van privédocenten en muziekscholen. Het doel van het orkest is de jonge professionals in de dop op te leiden en concerten te geven op topniveau. De enorme energie, het aanstekelijk enthousiasme en het zeer hoge muzikale en technische niveau van dit jonge orkest overtuigen iedereen.

Het Nederlands Jeugd Strijkorkest repeteert iedere zaterdag in het inspirerende Conservatorium van Amsterdam. Het orkest studeert drie programma´s per jaar in. Elk project wordt afgesloten met een reeks concerten op belangrijke podia in Nederland en daarbuiten. De programma´s bestaan uit een bijzondere combinatie van standaard en eigenzinnig repertoire. Solisten zijn van wereldfaam: onder anderen Claron McFadden, Bart Schneeman, Cora Burggraaf en Liza Ferschtman verbonden zich aan het orkest. Repetities en concerten staan onder leiding van violist en dirigent Carel den Hertog. Daarnaast worden regelmatig groepsrepetities gehouden onder leiding van specialisten uit onder meer het Concertgebouworkest, Amsterdam Sinfonietta en Cello Octet Amsterdam.

Het Nederlands Jeugd Strijkorkest is het beste jeugdstrijkorkest van Nederland en daarmee de mooiste leerschool voor strijktalent op het hoogste niveau.

Algemeen introductiefilmpje (2012) over het Nederlands Jeugd Strijkorkest:

2 gedachten over “Het orkest

 • 2015-10-09 om 14:28
  Permalink

  Zojuist Serenade voor Strijkorkest op. 48 deel 2 van P.I.T. laten horen in Muziekwijzer Radio 4.
  Een hartelijke groet aan allen onder de baton van Carel,
  Edwin Rutten

  Beantwoorden
 • 2016-10-28 om 14:32
  Permalink

  Vandaag kwam een van de docenten van SG Newton, de leukste VMBO school van Hoorn en omstreken, een deel van het orkest tegen in de trein. De leden gaven aan vandaag wat tijd door te brengen in Hoorn vanwege 2 concerten en zijn ingegaan op de uitnodiging om een kleine spontane demonstratie te geven op onze school.
  In een volle aula werden enkele prachtige stukken ten gehore gebracht.
  Wat een ontzettend leuk en spontaan idee en wat een lef om zomaar in een volle school jullie talenten te laten horen! Dank jullie wel.

  Veel succes met het concert in de Oosterkerk vanavond!

  Namens SG Newton,
  Mark Zonneveld, teamleider leerjaar 1

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.