LUSTRUM: NJSO 30!

Vera Beumer ©Marieke Wijntjes

Wat was het een leuke en feestelijke zomer voor het NJSO. Het begon met bijzondere openluchtconcerten bij het Papagenohuis in Laren en in de prachtige Tuin de Lage Oorsprong in Oosterbeek. Bij deze concerten speelde onze concertmeester Vera Beumer de vioolsolo in het concertino van Weinberg,in weer en wind, geweldig!

Samen met oud-NJSO leden Daniel Rowland, Ingrid van Dingstee, Emma van der Schalie en Lena ter Schegget en met vrienden van het NJSO Rick Stotijn en Prof. dr. Erik Scherder werd het een heus feest op het podium van de Kleine Zaal. Voor de pauze staken orkest en solisten elkaar flink met de swingende uitvoeringen van Piazzolla, Vivaldi en Weinberg. Ook de uitverkochte zaal had er zin in en zong uit volle borst mee tijdens het college  over muziek en het brein.

Vivaldi – Ingrid, Lena, Emma en Vera

Na de pauze was de geweldig sfeer en energie onveranderd en speelde het huidige NJSO vol passie Schuberts Strijkkwartet ‘Der Tod und das Mädchen’.

Omdat het zo leuk was, hebben we op uitnodiging van Daniel Rowland op 27 augustus nog eens samengespeeld bij het openlucht slotconcert van zijn Stiftfestival.

Kortom, we kijken met veel plezier terug op deze feestelijk zomer en zien alweer uit naar het volgende lustrum!